ראשי » הוליסטיקה-כללי, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » המלצות תרכובות מזון לתינוק

המלצות תרכובות מזון לתינוק

המלצות משרד הבריאות בנושא תרכובות מזון לתינוק

על פי המלצות שפורסמו במסגרת דו”ח של משרד הבריאות לאנשי מקצוע בתחום הבריאות בנושא מתווה מדיניות תזונה נכונה לתינוקות וילדים הנוגעות לתרכובות מזון לתינוק (לדוגמה סימילאק או מטרנה בשוק הישראלי) לתינוקות שאינם יונקים באופן מלא, עד גיל שנה, מומלץ כי תרכובות מזון אלה ינתנו לתינוקות שמקבלים הנקה חלקית או שלא מונקים בכלל וזאת עד לגיל 12 חודשים.  

תינוק. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc3-by-sa. צילום:MasterFinally

תינוק. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc3-by-sa. צילום:MasterFinally

על פי הדו”ח יש לבחור בתרכובות המבוססות על חלב פרה ומועשרת בברזל, למעט מקרים בהם קיימת התוויה רפואית לסוגי תרכובות אחרים נדרשים.

תרכובות מזון לתינוק על בסיס סויה:
בדו”ח מציין מומחי המשרד כי תרכובות מזון על בסיס סויה שונות מבחינות רבות בהשוואה לתרכובות הזנה על בסיס חלב פרה – במקור הפחמימות, מקור החלבון, חומצות אמינו ותכולת פיטו-אסטרוגנים ומציינים כי זה “נמצא לא יעיל בהפחתת שכיחות מחלות אטופיות אצל תינוקות בסיכון גבוה”. עם זאת אם התינוק אלרגי לחלב פרה, יש להוועץ ברופא לפני מעבר לתחליף חלב אם מבוסס סויה.

תרכובת מזון על בסיס הידרוליזאט של חלבון:
בד”וח מציינים כי תחליף זה מיועד במיוחד לתינוקות שסובלים מאלרגיה לחלב פרה ולחלבון סויה. מן ההמלצות עולה כי דווח בספרות על מקרים נדירים בלבד של תגובה אלרגית לתרכובות מזון אלה. שימוש בו יעשה בהמלצתו של רופא בלבד.

תרכובת מזון על בסיס חומצות אמינו חופשיות:
תרכובת מזון זו כוללת תערובת חומצות אמינו בפורמט מולקולקי שלהם כמקור חלבוני ומיועדת לילדים עם מחלות מעיים ספציפיות ולסובלים מאלריגה לחלבון חלב פרה וסויה. שימוש בו יעשה בהמלצתו של רופא בלבד.

דילוג לתוכן