שם הספר: המוח- זיכרון וחשיבה– כיצד לשפר את יכולת המוח ולהאריך את ימיו
מחבר הספר : ד”ר דהארמה סינג קהאלסה
סוג כריכה: קשה
מספר עמודים : 253
תחום: מוח, חשיבה, זיכרון, הפרעות בזיכרון, בעיות בחשיבה, טיפול בבעיות זיכרון, מח, דהארמה סינג קהאלסה, זיקנה, אופטימיות, הזדקנות המוח, חשיבה, קוגניציה, שכל, תהליכים מנטאליים, חולשה בזיכרון, כושר גופני, פעילות ספורטיבית, התעמלות, תזונה נבונה, כשירות שיכלית, מתח והזדקנות, זיכרון ולחץ נפשי, מדיטציה, הפגת סטרס, תזונה טבעית, חיזוק הזיכרון, תירגול המוח,
תקציר : רבים המגיעים לגיל העמידה וגיל הזהב סובלים מירידה בתפקוד המוח והפרעות בזיכרון. ספרו של ד”ר דהארמה סינג קהאלסה מיועד לתת מענה לאלו ואחרים המעוניינים לשמר את יכולות הזיכרון, לחזק אותו, להמנע מהפרעות בחשיבה ובזיכרון ולהעצים את יכולות המוח.
“ד”ר קהאלסה מתייחס בספרו להפרעות זיכרון קלות כקשות ומציע דרכי טיפול שניתן לבצען וליישמן בצורה פשוטה בבית, במשפחה ובעבודה…חלקן מצריכות שיתוף פעולה עם הרופא המטפל. מרבית מדרכי הפעולה המוזכרות מבוססות לא מעט על מחקרים שנעשו בתחום”.
התוכנית אותה מציע ד”ר קהאלסה מבוססת על חיזוק המוח והגברת עוצמתו בעזרת תוכנית אימונים וטיפול נכון במוח החל מתזונה בריאה, טיפול רפואי מתאים, פעילות גופנית והרגלי אורח חיים נכונים הכוללים גם כלי התמודדות עם לחץ נפשי ומתח בחיי היומיום.
בספרו עוסק דהארמה סינג קהאלסה, בנושאים כמו השפעת הלחץ הנפשי על הזיכרון, קשר הקורטיזול, שליטה ריגשית, מבנה המוח והבנת תהליכי הזיכרון, המוח הריגשי ותהליכי עיבוד רגשות, החיבור בין גוף לנפש, החומרים במוחנו והכימיה של הרגשות, התנוונות המוח במהלך התבגרות, השפע רדיקלים חופשיים על הזדקנו המוח והגוף, מחלת האלצהיימר ומניעתה, מתח וצרכים תזונתיים, דיאטת לשימור הזיכרון והארכת חיי המוח, תזונה בריאה להזנת המוח, בעיות זיכרון והפרעות בחשיבה והקשר לפעילות גופנית, תזונה ואבות המזון ותכשירי מרפא טבעיים חיוניים למוחנו ועוד.