ראשי » הוליסטיקה-כללי, נטורופתיה, צמחי מרפא, רפואה טבעית » הכנת תה קמומיל לטיפול בכאבי בטן

הכנת תה קמומיל לטיפול בכאבי בטן

הוראות הכנה והנחיות לשימוש תה קמומיל- בבונג כנגד גזים, כאבי בטן, קוליק עוויתות והתכווציות במערכת העיכול

צמח הבבונג המוכר כצמח קמומיל Matricaria chamomile או Chamaemelum nobile מוכר כתרופת סבתא ותיקה כנגד כאבים בכלל, כנגד דלקתיות וחיזוק המערכת החיסונית, ובמיוחד כנגד בעיות במערכת העיכול להקלה סימפטומטית של כאבי בטן, של התכווציות בדרכי העיכול, כנגד גזים ובפרעות לילדים ותינוקות כמו תופעת הקוליק בבטן, וכנגד עוויתות.

על פי הרפואה העממית ישנן הנחיות שונות להכנת תה קמומיל : להכנת תה קמומיל רכשו בבית טבע או לקטו פרחי קמומיל ועלי הצמח. הכניסו לתוך שקיק או מסננת והשרו כפית גדושה של הצמח המיובש לכוס מים (כ-200 מילילטר) רותחים והשאירו את המשרה לחימום בטמפרטורה גבוה למשך 7 עד 10 דקות. לאחר מכן סננו את שאריות הצמחים מן החליטה ושתו להפגת כאבי הבטן או הגזים.

אם מדובר בכאבי בטן חוזרים ונשנים או בגזים מתופעה ידועה שהינם חוזרים, או כאשר מדובר בתינוקות הסובלים מתופעת קוליק- כאבי בטן, גזים ועוותיתו בשל התפתחות מערכת העיכול בשלושה עד ארבעה חודשים ראשונים לחייו של התינוק, הרי שאז מומלץ להכין לסירוגין חליטה מעוד סוג או שני סוגים אחרים של צמחי מרפא כמו תה מזרעי שומר או תה מרווה להפגת כאב הבטן.

זאת מאחר שלא מדובר בשימוש חד פעמי בתה. כלומר על מנת שלא ליצור מצב שהתה מפסיק להיות יעיל להפגת כאבי הבטן של התינוק לדוגמה, מומלץ לשתות תה קמומיל ביום אחד בו סובלים מכאבים וביום הבא (בהנחה שיש סמיכות זמנים) על מנת למנוע הפחתת אפקטיביות של התה, מומלץ לשתות תה מסוג אחר- למשל תה זרעי שומר, ובאותו יום בערב לשתות תה מרווה לדוגמה להפגת כאבי הבטן ורק למחרת עם כאב הבטן הבא לחזור לשתות תה קמומיל.

כמו כן מומלץ שלא להרבות בשימוש בתה הקמומיל מידי ארוחה של התינוק למשך, אשר סובל מקוליק או עוויתות למשל, אלא רק בשעות הלילה בהם חשובה עבור ההורים שנתו התקינה של הילד או בעת כאב חזק.

דילוג לתוכן