ראשי » אימון אישי-קואצ'ינג, אנרגיות,חישה אנרגטית,אנרגיה רוחנית, דיקור סיני-אקופנקטורה, דמיון מודרך, הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, יוגה, מודעות עצמית, צמחי מרפא, קואצ'ינג-התפתחות אישית, רוחניות, רפואה טבעית, רפואה משלימה » הישראלים סובלים מבעיות שינה ולחץ נפשי

הישראלים סובלים מבעיות שינה ולחץ נפשי

לחץ נפשי, דאגות ובעיות שינה : ממצאי מחקר חדש של הל”מס מצביעים על שיעורי חוסר איזון רגשי גבוהים של הישראלים

טיפולים אלטרנטיביים רבים מציעים מענה הוליסטי כולל לבעיות שינה או מענה נקודתי לנושא, וביניהם טיפולים במחטי דיקור סיני- אקופונקטורה, שימוש בצמחי מרפא, רייקי, שיאצו, פרחי באך, תוספים תזונתיים ונטורופתיה לטיפול בחוסר איזון הקשור לבעיות שינה ונדודי שינה, טיפולים רגשיים להעצמה רוחנית, איזון נפשי- אנרגטי, העלאת רמות הצ’י, איור-וודה, יוגה, מדיטציה ודימיון מודרך. טיפולים אלה מעניקים לעיתים קרובות מענה לבעיה באמצעות טיפול בזווית הפסיכולוגי- רגשית- נפשי- רוחנית של לחץ נפשי, דיכאון ורגשות שליליים כגורם לבעיות השינה.   

שינה. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש חופשי .  LIb. Of. Congress Faithfull watcher1871

שינה. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש חופשי . LIb. Of. Congress Faithfull watcher1871

עד כמה רחבת היקף תופעת נדודי השינה ובעיות השינה בקרב בישראלים ועד כמה זו אכן קשורה לחוסר איזון רגשי- נפיש- רוחני, ניתן ללמוד ממצאי מחקר חדש של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה- הלמ”ס כפי שפורסמו בסקר החברתי לשנת 2010.

מן הממצאים עולות שתי מגמות מעניינות המצביעות על מימדי התופעות ומקורותיה: הישראלים חווים לחץ נפשי– רגשי דיכאון וחוסר איזון באשר לדאגות היומיום באופן ניכר, וזה בין השאר משפיע על בעיות שלהם בהרדמות .
כך, הממצאים מצביעי על כך שבקרב בני 20 ומעלה קרוב ל-40% סובלים מקושי להרדם מידי פעם. 14% דיווחו שהם מתקשים להרדם מידי או כמעט מידי לילה. 11% דיווחו שהם חווים קושי בהירדמות 2-3 פעמים בשבוע. 13% דיווחו כי הם חווים קושי להרדם אחת לשבוע או פחות.

כמו כן מן הממצאים עולה כי אחד מכל חמישה ישראלים ישן פחות מ-6 שעות בלילה, מגמה המחמירה עם העליה בגיל. 18% מהנבדקים בסקר דיווחו כי חשו עייפות רבה במהלך היום הפוגעת בתפקודם.

תופעה זו ניתנת להסבר בין היתר בסיוע מקצת הממצאים של אותו מחקר ממש המצביע על דיווחיהם של המשתתפים באשר לגורמים המביאים אותם להפרעות ובעיות רגשיות המשפיעות עליהם גם בשינה: 24% דיווחו על לחץ נפשי –סטרס לעיתים קרובות, 9% דיווחו כי הם מרגישים לעיתים קרובות דיכאון ואילו 15% דיווחו כי הדאגות שהם חשו הפריעו להם לישון במהלך החודש האחרון לסקר, לעיתים קרובות.

הסקר החברתי מפורסם על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה והוא מתאר מגמות הקשורות לאורח חיים, בריאות וביניהם קשי תפקוד, מצב בריאותי, תחלואה, בעיות רגשיות, בעיות שינה, הרגלי תזונה ופעילות גופנית, עישון בדיקות רפואיות, ועוד.

דילוג לתוכן