ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, נטורופתיה, רפואה טבעית » ההבטחה הטמונה בחקלאות האורגנית

ההבטחה הטמונה בחקלאות האורגנית

רק חקלאות אורגנית יכולה להציל את הפלנטה מההרס שנגרם על-ידי שינויי האקלים
לאחרונה פורסם “מחקר סטנפורד” הטוען שאין הבדל מהותי בין תוצרת של חקלאות אורגנית או לא אורגנית. מחקר זה מעורר לפחות תמיהה אצל אלו שאוכלים מזון נקי. שרוודמן פטל, נשיא האגודה ההודית לחקלאות אורגנית דוחה לחלוטין את הקביעה שאין הבדל בין חקלאות אורגנית ללא אורגנית. אין ספק שהוא מכיר את ההבדל – מרבית שנותיו הוא עסק בחקלאות קונבנציונאלית, עד שעבר לחקלאות אורגנית. החקלאות הרגילה הרסנית כלפי הסביבה, בעלי חיים ובסופו של דבר גם לאנשים. עם מעבר כזה הוא חסך הרבה משאבים, כולל פחות צורך במים, משאב שלא תמיד זמין בשפע.

ההבדל העיקרי בין שתי שיטות חקלאיות אלו, הבדל שהוזכר גם במחקר סטנפורד, הוא העדר קוטלי חרקים במזון האורגני. בעבר, עם החקלאות הרגילה, בעלי חיים ואפילו פועלי חקלאות, נעשו מאוד חולים מחשיפה זו. בהודו, תוצרת מרוססת בשפע כזה מגיעה לשוק ללא יותר מדי בקרה – הצרכנים פשוט צורכים מזון מורעל.

גידולים אורגניים זקוקים לפחות השקיה
אחרי שהוא עבר לחקלאות אורגנית, שוב לא הייתה בחווה שלו חשיפה לרעלי חקלאות – הוא לא השתמש בשום כימיקלים. היה גם חסכון במים, כדי להשקות את השטח שלו, הוא נזקק ל- 60% מכמות המים לה הוא נזקק בעבר. מכל הבחינות הוא מצא שחקלאות אורגנית היא הדרך הנכונה לגדל מזון על פני האדמה. לדבריו, חקלאות אורגנית עשויה להציל את כדור הארץ מפני התחממות. מבחינת חסכון במים, באזור מגוריו הוא היה יכול לרווח זמן של 30-35 ימים בין השקיה אחת לשנייה.

עם חקלאות אורגנית יש גם פחות פסולת ופחות זיהום אויר מאחר והוא שוב לא השתמש בדשנים כימיים וברעלי חקלאות, הייתה פחות פליטה של גזים מדלקים הנדרשים בתהליך הכנת הדשן הכימי וחומרי הריסוס. אם חקלאים רבים על פני האדמה ינקטו בדרכים אלו, יש בכך כדי להאט את השפעת אפקט החממה. היבול שלו בחקלאות האורגנית לא נפל מזה המושג בדרכים חקלאיות קונבנציונאליות.
לולא הסובסידיות שהממשלה בארה”ב משלמת לחקלאים העובדים בשיטות לא אורגניות, ההכנסה מחקלאות אורגנית הייתה גבוהה יותר. בארה”ב, בהודו ובעוד מספר ארצות, הממשלה נותנת סובסידיות לחקלאים העובדים בשיטות של חקלאות רגילה – לחקלאות האורגנית הממשלה נותנת תמיכה מזערית, אם בכלל. כך, חקלאים יכולים למכור תוצרת רגילה במחיר זול יותר. זוהי תחרות לא הוגנת. לולא סבסוד זה, המחירים שם היו שווים. כך, יותר אנשים היו קונים תוצרת אורגנית וזוכים בבריאות יותר טובה.
בארץ, התוצרת האורגנית יקרה יותר לעומת הרגילה. אבל, אם נביא בחשבון ערך תזונתי של התוצרת האורגנית, ערך בריאותי וערך סביבתי, התמונה תשתנה לגמרי. זאת ועוד – למרות ההתרחבות של שטחי החקלאות האורגנית בארץ, עדיין הם די מצומצמים. ככל שיתרחבו השטחים ויהיה יותר יבול של תוצרת אורגנית, בהכרח המחירים ירדו לרמה יותר סבירה.

מקורות:
http://articles.timesofindia.indiatimes.com
http://www.naturalnews.com/033925_organic_farming_crop_yields.html
http://www.naturalnews.com/037230_organic_food_climate_change_pesticides.html#ixzz27BJJpMk4

* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת: ד”ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת “תזונה פלוס”. לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466

דילוג לתוכן