מצב דלקתי בגוף הרסני לבריאות
הרפואה הקונוונציונאלית תולה את עיקר הסיבות להידרדרות המצב הבריאותי ברמות גבוהות של כולסטרול, גם בצריכה רבה של שומנים רוויים מן החי. כיום ברור שרמת כולסטרול הנחשבת לגבוהה לא מזיקה למי שקולט די ויטמין D מן השמש. אז, כולסטרול LDL נקשר לגופרית וכולסטרול גופרתי חשוב ביותר נגד מצבי אי ספיקת לב. אם אין די ויטמין D בגוף, אז עודף כולסטרול מזיק.
אבל, יש סיבה נוספת שהיא כנראה המובילה בהידרדרות הבריאות – מצבים דלקתיים כרוניים בגוף. דלקת כרונית היא המפתח לבעיות בריאות שונות, דיכאון וגם לחלק ממקרי המוות בגיל צעיר יחסית. מחקרים בני זמננו מלמדים שסיבה מובילה למצבים דלקתיים בגוף הם צריכה מוגברת של דגנים, בעיקר מכילי גלוטן, של סוכרים מזוקקים ושל שמנים צמחיים מזוקקים וכאלו שעברו כבישה חמה. מסתבר שעומס מתמיד של חלבון תגובתי C, של ציטוקינים מעוררי דלקות ושל מרקרים נוספים למצב דלקתי גורם למחלות קשות ביותר.
לדברי דר’ בוורלי טטר, ביוכימאית בנושא השמנים באוניברסיטת מרילנד, כמו גם לדברי מומחים רבים נוספים בנושאים אלו, העובדה שיש לאדם מה שמכונה כולסטרול גבוה לא גורמת למחלות כרוניות, היא הסימפטום שלהן. הבעיה העיקרית טמונה במצבים דלקתיים ברקע, שלעיתים קרובות מדי גורמים לגוף לייצר הרבה כולסטרול, חומר שנשלח למקומות הפגועים כדי לתקן את הנזק שנגרם על ידי הדלקות. כפי שצוטט ב- CBN News, “מה שגורם לפגם בגוף הוא המצב הדלקתי, לא הכולסטרול”, כך אומרת דר’ טטר על האמיתות המקובלות בעולם הרפואה. “הגוף שולח כולסטרול שישמש כציפוי לפגמים שנוצרו בכלי הדם בגלל הדלקות”. כולסטרול גבוה נמצא אצל חולי לב ומחלות נוספות אבל הוא היה תוצאה של המצב הדלקתי, של המחלה, ולא סיבה לה. יש גם שמנים רוויים בעולם הצומח כמו שמן קוקוס, שמאוד חשוב לפעולה תקינה של המוח ומניעת מחלות כמו מחלת אלצהיימר ומחלת הנטינגטון. יש חשיבות לחומצת שומן לינולאית מצומדת – המקור הראשוני שלה הוא במיץ ירק של דגנים, למשל מיץ ירק חיטה או דגני בר חד שנתיים – היא מצויה גם בצורת כמוסות .(CLA) חשוב לצרוך יותר מזונות מכילי אומגה-3 כמו זרעי צ’יה, שמן מכיל DHA המופק מאצות ים מיקרוסקופיות ופחות שמנים מכילי אומגה-6 .
מקורות
http://www.cbn.com
http://online.wsj.com
http://www.naturalnews.com
* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.
מאת: ד”ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת “תזונה פלוס”. לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466