ממצאי מחקר חדש מצביעים על יעילות דובדבנים לטיפול במחלת גאוט
תזונה טבעית למניעת מחלות : מה הקשר בין צריכת דובדבנים להתקפות של מחלת הגאוט- שיגדון בקרב אנשים הסובלים ממחלת הגאוט ? ממצאי מחקר חדש שפורסם מעלים כי צריכה של דובדבנים בתפריט התזונתי נמצאה כקשורה באופן ישיר חיובי ומובהק להפחתת הסיכון ללקות בהתקפי גאוט בקרב אנשים הסובלים מהמחלה.
במחקרם בחנו החוקרים במשך שנה מעל 600 נבדקים שצרכו מזונות שונים בתפריט רגיל, לרבות שימוש בתרופות למניעת מחלת הגאוט, ממנה סבלו. במהלך תקופה זו נדרשו הנבדקים לדווח באמצעות רשת האינטרנט על התקפי השיגדון שלהם – גאוט. החוקרים ניתחו את התרפיט והמאפיינים הקשורים לתקפה שלפני התקף הגאוט.
מניתוח הממצאים העלו החוקרים כי חולי גאוט שהשתתפו בניסוי אשר תפריטם התזונתי כלל אכילה של דובדבנים או שתייה של תמצית דובדבנים נהנו מסיכוי נמוך באופן משמעותי לסבול מהתקף גאוט. החוקרים מצאו כי בהשוואה למי שלא צרך דובדבנים במהלך יומיים, האנשים שצרכו דובדבנים היו בסיכון מופחת של 35% לסבול מהתקף של גאוט. החוקרים מצאו כי ממצאים אלה היו תקפים גם לגבי קבוצות אוכלוסין שונות של אנשים שסבלו מעודף משקל או לא, גברים ונשים, שימוש או העדר שימוש באלכוהול ותרופות נגד גאוט ועוד.
ממצאי המחקר ראו אור בכתב העת Arthritis & Rheumatism. המחקר נערך על ידי חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת בוסטון בארצות הברית, חוקרים ממכון המידע בבית הספר לרפואה ציבורית באוניברסיטת בוסטטון באוסטרליה וחוקרים מאוניברסיטת סידני באוסטרליה.