ממצאי מחקר חדש מאוששים כי תפריט תזונתי עם מעט חומצות אומגה 3 המצויות בדגים קשורות לבעיות זיכרון, הזדקנות מוח מהירה ובעיות בחשיבה
ממצאי מחקרים קודמים העלו את חשיבות צריכתם של מאכלים עשירים בחומצות שומן אומגה 3 לבריאות הלב, להפחתת סיכון לשבץ, סיכון מופחת לדמנציה- שטיון ועוד. מחקר חדש חוזר ומאשש זווית נוספת של הסוגיה בקובעו כי תפריט תזונתי שבו חסרות חומצות שומן מסוג אומגה 3, המצויות לרוב בדגי מעמקים, עלול לגרום למוח להזדקן מהר יותר, לאבד חלק מהזיכרון ולכך שיכולות חשיבה מסוימות יפגעו.

אומגה 3. צילום: מערכת פורטל הוליסטיקה- רפואה משלימה.
במחקרם ביקשו החוקרים לבחון כיצד קשורה רמת חומצות השומן אומגה 3 בדמם של 1575 נבדקים בגילאים ממוצעים של 67 על מוחם ותפקודם הקוגניטיבי. לשם כך בחנו החוקרים את מוחם של הנבדקים באמצעות סריקות מוח MRI, העבירו אותם סדרת מבחנים ובדיקות פיזיולוגיות, תפקוד מנטלי, משקל, רמות חומצות שומן אומגה 3 בכדוריות הדם האדומות- חומצות docosahexaenoic acid (DHA) eicosapentaenoic acid (EPA).
ממצאי המחקר ממחישים כי בהשוואה לאנשים בעלי רמות רגילות של אומגה 3, אנשים עם רמת אומגה 3 נמוכה, מתאפיינים בנפח מוח קטן יותר ב25%, מגרעת נוירולוגית שהינה שווה ערך לשנתיים של הזדקנות המוח.
בנוסף, החוקרים מצאו כי אנשים שרמות חומצות השומן בגופםם היו הנמוכות ביותר, השיגו את התוצאות הגרועות ביותר במבחנים של זיכרון חזותי, תפקוד ביצועי, פתרון בעיות, ביצוע מטלות מרובות מולטי אסקינג וחשיבה מופשטת.
המחקר נערך בתמיכת המכון הלאומי לרפואת לב וריאות, פרויקט פרמינגהאם לרפואת הלב והמכון הלאומי להזדקנות. ממצאי המחקר על ידי חוקרים אמריקאים באוניברסיטת קליפורניה שבארצות הברית, פורסמו לאחרונה בכתב העת המדעי של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה Neurology