חוקרים : גם להפסקת עישון בגיל מבוגר במיוחד ישנה השפעה חיובית של הפחתת הסיכון
אנשים מבוגרים שמעשנים סבורים כי אין תועלת בהפסקת העישון, לנוכח הצטברות הנזקים שהתהוו לאורך שנים אולם ממצאי מחקר חדש שפורסם לאחרונה מעלים כי גם אנשים מבוגרים שעישנו מזה זמן רב, המפסיקים לעשן מפחיתים את הסיכון שלהם לחלות ולמות ובכך מסייעים לשיפור תוחלת החיים שלהם ללא מחלות לאורך שנים רבות יותר.
מטרת החוקרים הייתה לבחון כיצד והאם הפסקת עישון שאינה בגיל העמידה אלא בגילאים מבוגרים יותר של 60 ומעלה, מסייעת גם היא להפחתת הסיכון למוות מוקדם. לשם כל ערכו החוקרים מחקר מטא-אנליזה שכלל ניתוח 17 מחקרים מ-7 מדינות.
מן הממצאים עולה כי אנשים שמעשנים, כפי שהיה ידוע גם לפני כן, היו בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת שבין פי 1.83 ! כלומר סיכון מוגבר של 183% למוות מוקדם במעשנים.
לענין הפסקת העישון בגיל מבוגר מצאו החוקרים כי אנשים שהפסיקו לעשן בגילאים מבוגרים עדיין סבלו משיעורי תמותה גבוהים יחסית למי שלא עישן, אך נהנו משיפור בתוחלת החיים בדמות הפחתה בסיכון למוות מוקדם. החוקרים מצאו כי ככל שהפסקת העישון הייתה ארוכה יותר, כך פחת הסיכון למוות מוקדם. הממצאים ניכרו בכל קבוצות הגילאים לרבות אנשים מעל גיל 80 !
החוקרים מסכמים את הממצאים ולפיהם עישון ככלל נותר גורם סיכון משמעותי למוות מוקדם גם בקרב מבוגרים וכי הפסקת עישון גם בגילאים מבגרים מסייעת להפחתת הסיכון למוות מוקדם. וככל שמקדימים להפסיק את העישון כך פוחת הסיכון לתמותה מוקדמת.
הממצאים ראו אור בכתב העת לרפואה פנימית Archives of Internal Medicine. המחקר נערך על ידי חוקרים מן המחלקה לאפידמיולוגיה קלינית ומחקר ההזדקנות במכון הגרמני למחקר סרן בעיר היידלברג אשר בגרמניה.