ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, צמחי מרפא, רפואה טבעית » ג’ינסנג כנגד חולשת חולי סרטן

ג’ינסנג כנגד חולשת חולי סרטן

ממצאי מחקר חדש: יעילות תוסף אבקת שורש ג’ינסנג אמריקאי כנגד עייפות וחולשה של חולי סרטן

נטורופתיה: צמחי מרפא נודעו מאז ומתמיד בהשפעתם הממריצה וברפואה העממית נעשה שימוש נרחב בהם לחיזוק הגוף, שיפור המערכת החיסונית והעצמת הגוף, חיזוקו וכנגד חולשה ועייפות. מעבר למחקרים שהוכיחו את יעילותו בהפחתת סוכר בדם לחולי סוכרת, לשיפור מערכת החיסון והפחתת סיכון להתקררות ושעת , ממצאי מחקר חדש נוסף מעניקים סימוכין מדעיים רשמיים נוספים לצמח מרפא מוכר נוסף ברפואה העממית כמסייע להפחתת עייפות וחולשה כרונית במחקר שנערך בקרב חולי סרטן שעברו טיפולים ונהנו משיפור משמעותי בתחושתם כך שחוו הטבה ופחות עייפות, חולשה ותשישות.

 במחקר שנערך במעל 300 נבדקים ב40 מרכזים רפואיים בארצות הברית, נבחנה השפעתה של נטילת תוסף אבקת שורש ג’ינסנג אמריקאי טהור בלתי מעובד על תחושת העייפות והחולשה של חולים. זאת בהשוואה לקבוצת הבקרה שלא קיבלה תוסף זה אלא רק תרופת דמה – פלסבו ללא חומר פעיל.

הממצאים העלו כי לאחר ארבעה שבועות בהם נטלו המשתתפים בקבוצת הניסוי מינון ניכר של 2000 מיליגרם תוסף אבקת שורש ג’ינסנג אמריקאי טהור, לא חל שיפור במדד החולשה והעייפות של המשתתפים החולים. ברם, לאחר שמונה שבועות ניכר שיפור ניכר בתחושות עליהן דיווחו המטופלים חולי הסרטן. ניתוח הממצאים העלו כי לאחר חודשיים של שימוש יומי זה בתוסף הג’ינסנג חל שיפור של יותר 20 נקודות מתוך 100  בתחושת העייפות שנמדדה בסולם של 1 עד 100.

 החוקרים הדגישו כי רצוי להשתמש בתוספים שאינם מעובדים בתהליכים כימיים המוסיפים רכיבים לחומר הטבעי ומשנים את תכונותיהם. כך מזהירים החוקרים כי תהליכי עיבוד ג’ינסנג לכמוסות לעיתים נעשה בלווית אתנול המקנה לג’ינסנג תכונות דמוית אסטרוגן שדווקא עלול לפגוע במטופלות חולות סרטן השד.

 המחקר נערך על ידי חוקרים מMAYO CLINIC  בארצות הברית במימון מוסדות הבריאות האמריקאיים. ממצאי המחקר הוצגו בכנס השנתי של האיגוד האמריקאי לאונקולוגיה קלינית  American Society of Clinical Oncology’s annual meeting.

 

דילוג לתוכן