ראשי » הוליסטיקה-כללי, צמחי מרפא, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » ג’ינסנג

ג’ינסנג

נטורופתיה בפעולה: צמח ג’ינסנג

ג’ינסנג (Ginseng שורש האדם בשפה קנטונזית. Panax מרפא כל בשפה היוונית) הוא צמח ממשפחת הקיסוסיים שגדל באיזורים כמו קוריאה, צפון אמריקה, סיביר ובצפון סין.

ברפואה העממית נעשה שימוש בג’ינסנג כצמח המשפר את יכולת הגוף להתמודד עם מצבי סטרס, לחץ נפשי ודריכות, נעשה בו שימוש כמשפר אנרגיות בכלל ואנרגיות מיניות בפרט תוך שיפור האון הגברי, שימוש לשיפור פעילות הכבד, שיפור תפקוד מערכות העצבים, העצמת תפקוד מערכת החיסון וכן חיזוק הזיכרון. 

צמחי מרפא ותבלינים בשוק במזרח הרחוק. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc2-by-s צילום: Fred Ojardias

צמחי מרפא ותבלינים בשוק במזרח הרחוק. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc2-by-s צילום: Fred Ojardias

לצד תועלותיו הרפואיות, לשימוש בג’ינסנג ישנן תופעות לוואי הקשורות להיותו חומר ממריץ כמו נדודי שינה, עודף לחץ דם, כאבי ראש, הזעה רבה ועוד. לכן, בדומה לצמחי מרפא וחומרים בעלי רכיבים פעלים בכלל, מומלץ להוועץ במומחה לפני השימוש. הצמח מכיל פיטואסטרוגנים ולכן מסוגל להשפיע על בלוטת יותרת המוח.

מתוך מגוון סוגי ג’ינסנג בכלל, קיימים מספר סוגים של ג’ינסנג המצויים בשימוש נפוץ:
American Ginseng – ג’ינסנג אמריקאי
Siberian Ginseng – Eleutherococcus senticosus ג’ינסנג סיבירי
Panax Ginseng – ג’ינסנג קוראיני
Nihon Ginseng – ג’ינסנג יפני
Withania somnifera – ג’ינסנג הודי
Oplopanax horridus – ג’ינסנג אלסקה

ממצאי מחקרים שונים מדעיים הוכיחו זה מכבר כי תכונותיו של ג’ינסנג מסוגים שונים היו יעילים באופן משמעותי ומובהק בטיפול בתופעות לוואי ומצבים רפואיים כמו חולשה, עייפות ותשישות של חולי סרטן, להפחתת רמות סוכר בדם לחולי סוכרת, להפחתת משך ההתקררויות והשפעות, ולהפחתת הסיכון ללקות בשפעת או בהתקררות בחורף, ובתרביות תאים נמצא לדוגמה כי ג’ינסנג פוגע באיברי ייצור אנרגיה מיטוכנודריאליים בתאי הסרטן והגביר את המוות התאי הסרטני.

דילוג לתוכן