ממצאי מחקר חדש מצביעים על קשר ישיר בין עודף לחץ דם, סוכר וטריגליצרידים בדם לסיכון מוגבר לסרטן
תזונה היא רכיב מפתח המשפיע על בריאותנו הנפשית והפיזית באופן משמעותי. כיצד קשורה תזונה למניעת מחלות כמו סרטן ? מלבד הקשר הישיר שבין אכילת מזונות המכילים נוגדי חימצון והימנעות ממזונות בהם ישנו שיעור גבוה של רדיקלים חופשיים כמו שומן טרנס רווי, מתברר שגם אכילה מאוזנת המובילה לשמירה על רמת הכולסטרול, הטריגליצרידים בדם, הסוכר ולחץ הדם עשוים לסייע להפחתת הסיכון לסרטן.
כך לדוגמה הפחתה בלחץ הדם על ידי הימנעות מצריכה מוגברת של מלח, הימנעות מצריכת משקאות ממותקים לדוגמה להפחתת רמות הגלוקוז – הסוכר בדם או הטריגליצרידים בדם, או אכילת ירקות ופירות המורידים את הכולסטרול, גם הם לסייע בהפחתת הסיכון ללקות בסרטן. כך לפי ממצאי מחקר חדש, להפחתת גורמי הסיכון המטבוליים כמו סוכר בדם, עודף לחת דם או רמות טריגליצרידים בדם ישנה השפעה משמעותית על הסיכון ללקות בסרטן.
ממצאי המחקר התבססו על מדגם של מעל 1700 גברים ונשים במהלך 12 שנים. מן הממצאים העלו החוקרים כי עלייה (של יחידה מתוקננת בסולם (Z, בלחץ הדם נמצאה כקשורה לסיכון מוגבר של נשים וגברים ללקות בסרטן העור – מלנומה ב-17%. וכן קשורה לסיכון מוגבר למות מסרטן העור– מלנומה בנשים פי 2.39 (239% סיכון) .
עוד מצאו החוקרים כי הסיכון של גברים שסבלו מעודף משקל כפי שהתבטא בBMI מעל הנורמה, היה קשור לסיכון מוגבר ללקות בסרטן העור שאינו מלנומה squamous cell carcinoma (SCC).כמו כן נמצא כי שיעור מוגבר של סוכר- גלוקוז בדם בקרב נשים וכן רמות גבוהות של טריגליצרידים בדם היו קשורות לעלייה בסיכון ללקות בסרטן העור שאינו מלנומה מסוג מלנומה squamous cell carcinoma (SCC).