שם הספר: “אתה המושך בחוטים”
מחבר הספר : וויין וו דייר
סוג כריכה: 264
מספר עמודים : 128
הוצאת ספרים: ביתן הוצאה לאור
תחום: קורבן, הפילוסופיה של האנטי קורבן, וויין דייר, ויין דיר, חופש, התנסות, אומץ, התמקדות בעבר, השוואות, בדידות, השוואה לאחרים, יעילות, להוכיח את עצמי, אומללות ואמפטיה, טומני מלכודות, התמסרות, שעבוד לחפצים, הערכת מציאות וראיית המציאות, שיפוט, התנסויות, עשייה, מצוקה, יצירתיות, קורבנות.
תקציר: מטרתו של ספר זה הינה על פי מחברו “לא להניח חוטים (של החיים) להישמט מידיך. הוא נועד לאלה המרגישים את עצמם חזקים דיים, שלא להניח לאחרים לשלוט בהם ולאלה הרוצים לשים קץ להתנהגותם הכנועה. הוא נועד לעזור לכל מי שקורא אותו להגיע לשליטה מוחלטת בחייו…כל הפרקים מושתתים על קו מנחה אחד: הדרך שתמנע בעדך להיות קורבן. כל פרק מכיל הנחיות איך לא ליפול בפח. דוגמאות לשיטות הננקטות בידי נוכלי העולם, כדי שהם עצמן יפלו במלכודות האפשריות ואחר כך דוגמאות ודרכי פעולה מיוחדות שיתמכו בך כשאתה מגן על עצמך… צעדים ממשיים שיסייעו בידך לפעול על פי התנהגות האנטי קורבן שלך… ” בספרו “אתה המושך בחוטים” מדגיש מחברו וויין דייר כי זהו ספר עבור אלה שכמהים לחופש; ” בייחוד לאותם אנשים שהם ציפורי דרור בנשמתם…
ויין וו. דייר מתאר בספרו “אתה המושך בחוטים” את הדרך להפוך מקורבן לאדם דעתן וחזק, גמיש וקשוב, שעומד על שלו, פועל להגשמת מציאות חייו, ללא השוואות מיותרות למה שאין בידו, ללא אומללות והיכנעות לנורמות חברתיות, עם הפחתת הפחדים והשבת האמונה העצמית, הביטחון והאיזון העצמי תוך שינוי תפיסת היסוד באשר לחשיבותן של נורמות, השפעתם של אחרים, גורמים סביבתיים ועוד.
בספרו “אתה המושך בחוטים” עוסק דייר בנושאים מגוונים בהקשר זה: בפרקים הראשונים הוא מסביר את הפילוסופיה של “האנטי קורבן“, מהי קורבנות, חופש, השתחררות מהרגלי קורבן, מיהם טומני המלכודות הטיפוסיים בהקשר זה, כיצד לפעול מעמדה של כוח, להתנסות כנגד פחד, לשמור על אומץ ולא להחשיב אחרים באופן משמעותי מידי, הימנעות מהרגלים חשיבתיים של דכדוך וצער על מה שאינו עוד – מלכודות העבר ועוד. בהמשך עוסק דייר בנושאים כמו מלכודות השוואות לאחרים הפוגעות בחיינו והימנעות מהם, הוכחה עצמית, אמפתיה ואומללות של אחרים, יעילות בלתי מופגנת, התמסרות לבני אדם לעומת התמסרות לחפצים או מוסדות, אבחנה בין הערכות המצב של המציאות ובין המציאות עצמה, ליפול קורבן למציאות, מציאת שלווה נפשית כאמצעי להשגת ראייה נכונה של המציאות, יצירתיות וחיות יצירתית, עשייה וחוסר עשייה, דיוקן טיפוס הקורבן ועוד.