ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » אצות כלורלה וזיהום מתכתי

אצות כלורלה וזיהום מתכתי

מחקר מלמד באילו מקומות גידול של אצות כלורלה יש זיהום מתכתי

עורך האתר NaturalNews, מייק אדמס, ערך בדיקות לגבי זיהום אפשרי של מתכות כבדות באצות כלורלה. אלו הן אצות מים מתוקים, אותן מגדלים בתרבות ומוכרים כתוסף מזון בחנויות טבע והן נחשבות למזון מעולה. הוא מסר למעבדה מוסמכת בארה”ב, מעבדה שהתמחותה היא בדיקת זיהום של מתכות כבדות במוצרי מזון, דגימות של אצות כלורלה. הדגימות כללו 3 תוספי כלורלה מסין, 3 מיפן, 3 מטיוואן ואחת מקוריאה הדרומית.
תוספי הכלורלה נבדקו בתנאי בדיקה מדוקדקים ביותר. בסך הכול היו 17 דגימות, מ- 10 חברות שונות. הבדיקות נערכו לגבי 5 מתכות כבדות שונות, ואלו הן:

  • אלומיניום – גבול עליון נסבל – 1.0 ח”מ (חלקי מיליון).
  • ארסניק – גבול עליון נסבל 0.2 ח”מ.
  • קדמיום – גבול עליון נסבל 0.05 ח”מ.
  • עופרת – גבול עליון נסבל 0.10 ח”מ.
  • כספית – גבול עליון נסבל 0.05 ח”מ.

בבדיקה זו לא נכללו דגימות של כלורלה מהודו או מארצות אחרות שלא הוזכרו מאחר ומרבית תוספי הכלורלה מובאים לארה”ב מ- 4 המדינות שהוזכרו.

ממצאים
1. באף אחת מן הדגימות לא נמצאה כמות ברת מדידה של כספית.
2. בדגימות הכלורלה מתוצרת סין היה הזיהום היותר גבוה של אלומיניום – 29.0 ח”מ. לא נמצאו הבדלים בין כלורלה שהוגדרה כ”אורגנית” לבין האחרות וזאת מאחר ובכל מקרה לא מרססים את בית הגידול של הכלורלה, שהן בריכות מים מתוקים. אבל, גורמי סביבה אחרים יכולים להזיק. אם בסמיכות לבריכות יש מפעלי תעשייה מזהמים, זיהום מהם עלול לחדור למים. כיום, רמת הזיהום התעשייתי והסביבתי בסין גבוהה ביותר. המדגמים היותר נקיים מזיהום היו מקוריאה.
מייק אדמס כתב באתר שלו ששוב אין הוא מתכוון למכור או להמליץ על כלורלה מתוצרת סין. חשוב, גם בארץ, שיבואני כלורלה יביאו אותה ממקורות נקיים, לא מתוצרת סין.

מקורות

Cleanest sources for chlorella revealed: Natural News publishes metals contamination test results for world’s most famous superfood, February 19, 2013
http://www.naturalnews.com/039145_chlorella_heavy_metals_lab_tests.html#ixzz2LPpw1U3F

 

* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת: ד”ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת “תזונה פלוס“. לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466

דילוג לתוכן