מה הם המזונות שכדאי לאכול על מנת להמנע מחוסר באבץ ?
אבץ הינו מינרל חיוני למגוון תפקודים גופניים. מחסור של אבץ עלול לפגוע בהתפתחות, בחומר הגנטי בתא, ביכולת הריפוי, בתפקוד מערכת החיסון, להוביל לנשירת שיער, לבעיות בחוש הטעם ועוד.

תוספי מזון וויטמינים. מאת: מערכת פורטל הוליסטיקה- רפואה משלימה.
על מנת להגיע לצריכה יומית של כמות אבץ מומלצת, ניתן לצרוך מזונות שונים המכילים מינונים שונים של אבץ. על פי הרשות האמריקאית לתוספי מזון שבמכון הלאומי האמריקאי לבריאות Office of Dietary Supplements בNational Institutes of Health אלה הם המזונות עתירי האבץ (בפתח הרשימה מאכלי ים אשר אינם כשרים ולא נאכלים בשכיחות גבוה בישראל):
- צדפות מבושלות או מטוגנות- 100 מ”ל מכילות 74 מ”ג אבץ למנה
- בשר אדום BEEF CHICK, 100 מ”ל, 7 מיליגרם אבץ למנה
- סרטנים מסוג אלסקה –100 מ”ל, 6.5 מ”ג אבץ למנה
- דגני בוקר מועשרים באבץ 25%- שלושת רבעי כוס – 3.8 מ”ג אבץ
- לובסטר מבושל, 100 מ”ל מכיל 3.4 מ”ג אבץ
- אפונה אפויה, אפונה מקופסה, שלושת רבעי כוס- 2.9 מ”ג אבץ למנה
- עוף, 100 מ”ל, 2.4 מ”ג אבץ למנה
- יוגורט פירוט דל שומן, 250 מ”ג, מכיל 1.7 מ”ג אבץ
- אגוזי קשיו, 30 מ”ל, מכילים 1.6 מ,ג אבץ
- גבינה שוויצרית, 30 מ”ל, מכילה 1.2 מ”ג אבץ
- שיבולת שועל, 1.1 מ”ג אבץ
- חלב דל שומן או ללא שומן, כוס אחת מכילה 1 מ”ג אבץ
- שקדים מיובשים, 30 מ”ל, מכילים 0.9 מ”ג אבץ
- אפונה ירוקה קפואה, חצי כוס – מכילה 0.5 מ”ג אבץ