ראשי » הוליסטיקה-כללי, חדשות-הוליסטיקה, רפואה טבעית, תזונה-דיאטה » איזופלבונים בסויה לטיפול ביתר לחץ דם

איזופלבונים בסויה לטיפול ביתר לחץ דם

ריפוי תזונתי: איזופלבונים שמצויים בסויה נמצאו כקשורים להפחתת יתר לחץ דם

סויה הינה חלבון מן הצומח המהווה תחליף שכיח במוצרים טבעוניים וצמחוניים רבים. הסויה כמכילה ריכוז של איזופלבונים isoflavones מועילים. איזופלבונים הם תרכובות אורגניות (פיטו כימקליים) המצויים במוצרים כמו חלב סויה, טופו, תה ירוק ואגוזים. האם יכולה הסויה לסייע לחולים מעודף לחץ דם וכיצד ? 

טופו ברוטב סויה. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: Chris 73

טופו ברוטב סויה. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: Chris 73

ממצאי מחקר חדש מצביעים על כך שאכילה יומית של מזונות אלה עשויה לסייע לצעירים, ובמיוחד אוכלוסיות ספציפיות הסובלות מיתר לחץ דם, להפחית את עודף לחץ הדם שלהם.

ניתוח ממצאי המחקר שנערך משנת 1985 במהלך 20 שנים, בקרב 5115 צעירים לבנים ואפרו-אמריקאים בני 18 עד 30, העלה כי לחץ הדם של הנבדקים שצרכו פחות מ0.33 מיליגרם של איזופלבונים ביום, היה גבוה יותר באופן משמעותי בהשוואה לנבדקים שצרכו יותר מ2.5 גרם של איזופלבונים ביום.
לשם המחשה כוס של 250 מ”ל חלב סויה מכילה 22 מילגרם של איזופלבונים ואילו 100 גרם של אפוני סויה קלויים מכילים עד 130 מיליגרם איזופלבונים.

זאת לאחר קיזוז גורמים מתערבים וביניהם גיל, מין, משקל, עישון, שימוש באלכוהול, פעילות גופנית וצריכה קלורית כוללת.
לדברי החוקרים ממצאי המחקר יישומיים מאד בכך שהם מעניקים כלי עזר שימושי למי שסובל מיתר לחץ דם מתון להרבות באכילת מזונות עשירים באיזופלבונים באופן שיסייע לו לשפר את מצבו. המחקר שנערך בארצות הברית רלוונטי במיוחד לאוכלוסייה האפרו אמריקאית שסובלת משיעורי עודף לחץ דם גבוהים מאד ביחס לשאר האוכלוסייה וממצאים אלה תקפים עבורם כמו גם עבור צעירים לבנים צעירים הסובלים מעודף לחץ דם מתון.

ממצאי המחקר הוצגו במושב השנתי ה61 של המכללה האמריקאית לקרדיולוגיה בשיקגו בארצות הברית.

השאר תגובה

דילוג לתוכן